Laipni aicināti jaunajā REA mājaslapā!

Rīgas enerģētikas aģentūra (REA) ir uzsākusi sadarbību ar Latvijas Nacionālo teātri (LNT), lai kopīgiem spēkiem veicinātu aprites ekonomikas principu ieviešanu savā ikdienas darbā radošo nozaru pārstāvjiem Rīgā.

Sniedzot radošo nozaru pārstāvjiem iespēju iegūt jaunas zināšanas par apritīgu biznesa modeļu veidošanu, kā arī saņemt profesionālu atbalstu aprites ekonomikas principu ieviešanai savā darbībā, REA iesaistījusies starptautiskā projektā “Radošas un apritīgas pilsētas – pārejas uz aprites ekonomiku veicināšana vietējā līmenī, iesaistot kultūras un radošās nozares un industrijas (CCC)”.

Savukārt Latvijas Nacionālais teātris ir iesaistījies starptautiskā projektā “Greenstage”, kura mērķis ir veicināt ilgtspējas principu ieviešanu skatuves mākslas nozarē. Lai sniegtu atbalstu skatuves mākslas nozares organizatoriskā un ražošanas procesa analīzei un ilgtspējīgai attīstībai, projekta laikā tiks izstrādāts organizācijas pašnovērtējuma rīks, kā arī iestudēta izrāde Latvijas Nacionālajā teātrī, praksē realizējot ilgtspējīgas dekorāciju ražošanas un otrreizējas pārstrādes principus.

Iepazīstoties ar īstenojamajiem projektiem, REA un Latvijas Nacionālā teātra pārstāvji atzīst, ka sadarbība un līdzdalība projektos dod iespēju Rīgas kultūras organizāciju ekosistēmai pilnveidot zināšanas un izpratni par aprites ekonomikas principiem, kā arī mācīties un ieviest jaunus darbības modeļus, kas palīdzētu kultūras iestādēm savā saimnieciskajā darbībā kļūt ilgtspējīgākām.

Projektā “Radošas un apritīgas pilsētas – pārejas uz aprites ekonomiku veicināšana vietējā līmenī, iesaistot kultūras un radošās nozares un industrijas (CCC)” piedalās Dānijas kultūras institūts (Dānija), Dzīvesstila un dizaina klasteris (Dānija), Orhūsas pilsētas Klimata sekretariāts (Dānija), Ziemeļu dimensijas kultūras partnerība (Latvija/Skandināvija), Pomerānijas Zinātnes un tehnoloģiju parks Gdiņa (Polija), Biedrība “Pomorskie in the European Union” (Polija), Turku pilsēta (Somija), Volonija / Dienvidrietumu Somijas reģionālā padome (Somija), Humakas lietišķo zinātņu universitāte (Somija), Tallinas radošais inkubators (Igaunija), “Anschar” GmbH (Vācija), “Zero Waste Kiel” e.V. (Vācija), fonds “Heinrich Böll Foundation Schleswig-Holstein” e.V. (Vācija).

Projektu “Greenstage” finansē Eiropas Savienības programma “Radošā Eiropa”. Vadošais partneris ir “Oberhausenas teātris”, kas pārstāv Oberhausenas pilsētu (Vācija). Citi partneri, kas piedalās projektā: “Latvijas Nacionālais teātris” un “Ģertrūdes ielas teātris” (Latvija), Vīnes Tautas teātris Vīnē (Austrija), “Bunker” Ļubļanā (Slovēnija) un “Vupertāles Klimata, vides un enerģētikas institūts” (Vācija). Pašvaldības partneris projektā ir Mantujas pašvaldība (Itālija). Asociētie partneri Dortmundes, Gelzenkirhenes un Vupertāles pilsētas, Rīga, Ļubļana un Vīne. Projekta pieteikuma iniciators un koordinators Ziemeļreinas-Vestfālenes Kultūrsekretariāts.

Piesakies konsultācijai par

siltumapgādi, mājas energoefektivitāti, saules paneļu uzstādīšanu, mājas biedrību izveidošanu.

Lasīt vairāk